Vi finns till för dig!

När ensamhet, sorg, relationsproblem eller något annat bekymmer känns svårt kan du vända dig till församlingens arbetare. Vi diakoniarbetare, präster och övriga församlingsarbetare finns till för dig.

Diakonins kontaktuppgifter

Diakonikansliet finns i Kristinestad, Rådhusgatan 1 (f.d. Aavamo).

Diakonissa Siv Hellman nås på telefon 040-7791325

Tf. diakon Inga-Lene af Hällström nås på telefon 040-5277611

Fjäril på blomma

Livet är en Guds gåva. När det är som bäst tycker vi att det är värt varje ögonblick. Men det kan lätt bli annorlunda.

Läs om stöd vid problem i vardagen

Du behöver inte vara ensam. Du kan be en församlingsanställd komma på besök eller ta kontakt med kyrkans samtalstjänst.

Läs om samtal och besök

Det kan vara svårt att erkänna ett beroende, men lika svårt att ta upp frågan med en anhörig. En beroendesjukdom påverkar inte endast missbrukaren själv, utan också de anhöriga.

Läs om stöd vid beroende

Ett brott är en uppskakande händelse för både förövaren, offret och närstående. Det väcker känslor av otrygghet och misstro.

Läs om hur kyrkan stöder vid brott