Vi finns till för dig!

När ensamhet, sorg, relationsproblem eller något annat bekymmer känns svårt kan du vända dig till församlingens arbetare. Vi diakoniarbetare, präster och övriga församlingsarbetare finns till för dig.

Diakonins kontaktuppgifter

Diakonikansliet finns i Kristinestad, Rådhusgatan 1 (f.d. Aavamo).

Diakonissa Siv Hellman nås på telefon 040-7791325 (är på ledighet)

Tf. diakon Inga-Lene af Hällström nås på telefon 040-5277611

T.f. diakon Birgitta Lillbäck nås på telefon 040-1524840

Kyrkoherdens hälsning

”Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.” -Joh 14:27

Vi lever i märkliga tider nu. Vi bombarderas dagligen med nyheter om det sk coronaviruset och dess framfart i världen. Det finns inte mycket frid i det som den här världen har att erbjuda. Tvärtom drabbas vi lätt av oro, ofrid och ångest om vi bara matar oss med denna världens budskap. I motvikt till coronavirus och annat som skapar ofrid, vill Jesus ge oss den sanna friden. Han lovar oss: ”Min frid ger jag er”. Han uppmanar oss att inte låta våra hjärtan oroas och att vi inte skall vara modlösa. Det är Jesus vi får söka oss till i denna oroliga tid. Jesus säger själv att han har all makt i himlen och på jorden (Matt 28:18). Han är vår gode Herde som tar hand om oss.

Vi som är anställda i Kristinestads svenska församling, vill gärna finnas till hands för dig om du behöver någon att prata med, eller behöver förbön. Tveka inte att kontakta oss! Kontaktuppgifter till alla anställda hittar du här på församlingens hemsida. På söndagarna håller vi den närmsta tiden gudstjänster där endast de medverkande är fysiskt närvarande, men gudstjänsterna sänds via webben i realtid.

Efter gudstjänsten finns prästen eller någon annan församlingsanställd kvar i kyrkan fram till kl 15. Kyrkan är öppen kl 13-15 för dig som vill sitta i kyrkan en liten stund för stillhet, komma och samtala med prästen eller få personlig förbön.

Daniel Norrback, kyrkoherde

18.3.2020