Lappfjärds kyrka

Södra Lappfjärdsvägen 118, 64300 Lappfjärd

Kyrkan är öppen under vinterhalvåret endast vid allhelgona, första advent, julafton och juldagen. Kyrkan är öppen för gudstjänster och förrättningar ca från maj till september.
Lappfjärds kyrka invigdes 1852. Den ritades av arkitekt Ernst B. Lohrmann och har ansetts som Finlands näst största landsortskyrka. Kyrkan rymde som ny 3000 personer. Kyrkan restaurerades senast 1979. Altartavlan från 1861 är en kopia av Leonardo da Vincis "Nattvarden", målad av Erik Johan Löfgren. Kyrkan fick en ny orgel med 34 stämmor 1958, byggd av Gebrüder Jemlich. Åren 1994-1995 genomfördes ändringsarbeten i kyrkans kor och då installerades också en kororgel med sju stämmor, byggd av Dan Martikainen från Lappfjärd.

Gudstjänster sommartid

Tillgänglig plats Tillgänglig plats