Rösta i församlingsvalet - det är viktigt

I församlingsvalet får 16 år fyllda medlemmar i evangelisk-lutherska kyrkan rösta. Man bör fylla 16 år senast på valdagen 18.11.2018. Man behöver inte ha gått skriftskolan eller vara konfirmerad för att få rösta. Det räcker med att man är församlingsmedlem.

Den egentliga valdagen är söndag 18.11.2018. Förhandsröstning ordnas 6-10.11.2018.

Rösta i valet

Något för dig?

Kanske just du har något du brinner för? Kanske din plats är bland de förtroendevalda? Eller kanske du vill göra en insats nu och då som kyrkvärd, hjälpa till med servering eller kanske med barnpassningen under en gudstjänst. Ta i så fall frimodigt kontakt med någon av de anställda. Du behövs!

Var ska jag rösta?

Det går att förhandsrösta vid vilket förhandsröstningsställe som helst i Finland 6 – 10 november. Den egentliga valdagen är söndagen den 18 november 2018. Då kan du endast rösta i vallokalen i din egen församling.

Sök förhandsröstningsställe